HABERLER


ŞEFFAFLIK PLATFORMU BETA VERSİYONU YAYINDA

Etkinlik Tarih 03.07.2017

Türkiye enerji piyasasının gelişimi için en önemli unsurlardan birisi olarak şeffaflık konusunda önemli bir adım atıldı. EPİAŞ tarafından hazırlanan 'Şeffaflık Platformu' beta versiyonu EPİAŞ web sitesi üzerinden yayına başladı.

ETD'nin kuruluşundan bu yana, ülkemiz enerji piyasasının ilerlemesi yönünde yaptığı çalışmalarda da şeffaflık konusu en önemli alanı kapsayan husulardan birisiydi. EPİAŞ' ın kuruluşu ile birlikte bu alanda gelişmelerin hızlanması beklentilerimiz önemli ölçüde artmıştı. 2015 yılının sonunda düzenlenen Şeffaflık Çalıştayı ile somut bir hal alan adımlar, 'Şeffaflık Platformu'nun beta sürümünün EPİAŞ web sitesinde yayınlanması ile önemli bir aşama kaydetti.

Şu ana kadar yayınlanmayan verilerden sadece anlık tüketim ve kaynak bazında saatlik gerçekleşen üretim verilerinin yer aldığı platformun içeriğinin çok daha fazla genişletilmesi beklenmekte. Enerji piyasamızın gelişimine katkı açısından piyasa katılımcılarının beklentilerine cevap verebilecek bir platformun oluşması büyük önem arz etmekte.